Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Δη-μο-κρα-τία, Δη-μο-κρα-τία

ο εκλογικό μενού είναι συγκεκριμένο: κρύα ή ζεστά σκατά. Όπως Τραμπ ή Χίλαρι; Μακρόν ή Λεπέν; Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Μην περιμένεις περισσότερα. 

Δεν ξέρω αυτοί που μιλάνε διαρκώς για Δημοκρατία πώς τη φαντασιώνονται.   Να μη βρέχει ποτέ; Να σκάμε όλοι από υγεία; Να τρέχουν τα λεφτά από τα μπαντζάκια μας; 
Να φιλιώσουν όλοι με όλους;   Να σταματήσουν οι απάτες; Να το βουλώσουν οι ψεύτες; Να μηδενιστεί το αστυνομικό δελτίο συμβάντων;   
Όποια κι αν είναι τα ευγενή οράματα καθενός, δεν έχουν καμιά σχέση με τη Δημοκρατία.   Δημοκρατία είναι, στο περίπου, αυτό που υπάρχει σήμερα στις δυτικές κοινωνίες. Καλή, κακή, στρεβλή και πουθενά τέλεια, πάντως αυτή είναι πάνω κάτω.     
 Η Δημοκρατία σε ξεβρακώνει.  
Δεν είναι τόσο αθώο να λες ό,τι σου κατέβει. Δεν σε μπουζουριάζουν, αλλά εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Δείτε τους πολιτικούς πόσο αναξιοπρεπείς καταντάνε.     Η Δημοκρατία είναι απλώς το πλαίσιο.  Επαφίεται σ’ εσένα να της δώσεις ποιότητα. Δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Σου παρέχει την ελευθερία να γίνεις.     Επειδή δεν δέχεται ταξικές διακρίσεις και θεωρούμαστε όλοι ίσοι, ως γνωστόν η Δημοκρατία εκτρέφει τη μνησικακία. 
Γιατί αυτός κι όχι εγώ;    
Ξεχνάμε μια μικρή λεπτομέρεια: ίσοι ναι, ίδιοι όχι. Άλλος είναι πιο έξυπνος, πιο όμορφος, πιο ταλαντούχος, πιο τυχερός, πιο διαβασμένος, πιο γατόνι.    Η Δημοκρατία φανερώνει το μπόι σου. Πώς χρησιμοποιείς τις ελευθερίες σου, είναι δική σου ευθύνη.   Και βέβαια, για ό,τι συμβαίνει φταις εσύ.  
 Σου λένε πως όταν κυβερνάνε ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί. Όταν αναρριχώνται απατεώνες, φταίνε οι έντιμοι.  Δηλαδή φταίνε οι επιλογές σου. Οι πολίτες που δεν ψηφίζουν σωστά.   Γιατί στη Δημοκρατία υπάρχουν εκλογές. Έχεις ευθύνη. Ψηφίζεις. Διαλέγεις εσύ κυβέρνηση. 
  Εξου και η γνωστή παπαριά «θα αποφασίσει ο λαός».   Και πάει ο «λαός» στις κάλπες. Όμως το εκλογικό μενού που του έχουν ετοιμάσει είναι συγκεκριμένο: κρύα ή ζεστά σκατά.    Όπως Τραμπ ή Χίλαρι; Μακρόν ή Λεπέν; Τσίπρας ή Μητσοτάκης;   
Μην περιμένεις περισσότερα.   
Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

  1. Στην ζωή τα περισσότερα είναι παροδικά περνούν σαν τις εποχές .Υπάρχουν όμως και κάποια που όταν δεν τα βλέπεις σε νοιάζει ,το αίσθημα της έλλειψης αφόρητο. ΣΙΓΟΥΡΑΤΖΗ τι να κάνουμε για να μην μας λείπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση